Зголемете го ангажманот на клиентите

Подигнете ја продажбата и лојалноста на клиентите со автоматизирани, персонализирани промоции.

Зголемете го задржувањето на клиентите и зајакнете ја продажбата со нудење промоции што резонираат со вашите клиенти. Нашиот систем анализира различни критериуми за автоматски да ги применува промоциите.


Потребна е само една минута за да започнете

Пријавете се бесплатно сега
Не е потребна кредитна картичка или плаќање

Целни понуди

Испорачајте промоции врз основа на преференциите на клиентите, историјата на нарачките и начинот на нарачка, како што се вечера, одземање или испорака, обезбедувајќи релевантност и ефективност.

Минимални и максимални нарачки

Поставете минимални и максимални износи за нарачки за да се квалификувате за промоции, охрабрувајќи ги клиентите да ја зголемат вредноста на нарачката.

Повторете ги попустите за нарачка

Наградете ја лојалноста на клиентите со нудење попусти на често нарачани артикли или категории.

Награди за фреквенција на нарачка

Стимулирајте го повторувањето на бизнисот со промоции врз основа на бројот на нарачки направени во одредена временска рамка.

Бонусите за трошење пресвртница

Охрабрете го поголемото трошење со обезбедување бонуси кога клиентите ќе достигнат пресвртници за трошење во одреден период.

Автоматски или купони кодови

Изберете да ги применувате промоциите автоматски при наплатата или да дадете кодови за купони за клиентите да ги откупат.

Ремаркетинг без напор

Ефикасно повторно поврзете се со клиентите преку автоматизирани кампањи за ремаркетинг предизвикани од нивното однесување на нарачки.


Привлекување и задржување на клиентите со насочени промоции прилагодени на нивните преференции и методи за нарачка.


Потребна е само една минута за да започнете

Пријавете се бесплатно сега
Не е потребна кредитна картичка или плаќање

Најчесто поставувани прашања

Прашање: Како функционираат насочените промоции?
Целните промоции се засноваат на преференциите на клиентите, историјата на нарачки и методите на нарачки. Нашиот систем ги анализира податоците на клиентите за да испорача релевантни промоции кои поттикнуваат повисоки вредности на нарачките.
Прашање: Може ли да ги приспособам минималните и максималните износи за нарачки за промоции?
Да, можете да поставите специфични минимални и максимални износи на нарачки за да се квалификувате за промоции, приспособувајќи ги на вашите деловни цели и однесувањето на клиентите.
Прашање: Како се одредуваат попустите за повторени нарачки?
Попустите за повторени нарачки се применуваат на артикли или категории што клиентите ги нарачале повеќе пати, со што се наградува нивната лојалност и охрабрувајќи ги идните нарачки.
Прашање: Што се бонуси за пресвртница за трошење?
Бонусите за пресвртница за трошење се награди што им се даваат на клиентите кога ќе достигнат специфични прагови на трошење во одредена временска рамка, поттикнувајќи поголемо трошење и лојалност на клиентите.

Потребна е само една минута за да започнете

Пријавете се бесплатно сега
Не е потребна кредитна картичка или плаќање